WEBDESING

IETS OVER DYNAMISCHE EN STATISCHE WEBSITES

 

Het internet zelf bestaat nog maar sinds de jaren 60 van de vorige eeuw. De geschiedenis van webdesign is van nóg recentere datum. Pas sinds 1993 is de eerste grafische browser "Mosaic" ontwikkeld. Het vak webdesign bestond nog niet, het waren vooral IT-specialisten die de websites vormgaven.

De ontwikkelingen gingen echter zeer snel. Met de komst van webbrowsters als Netscape en Microsoft Explorer is er voor het eerst sprake van webdesign mogelijkheden. Webdesign werd zo langzamerhand volwassen.

 

Als webdesigner moet je kennis hebben van veel verschillende vakgebieden. Denk aan grafisch ontwerpen, programmeren,  teksten schrijven, kleurenleer,en,beeldbewerking om maar eens wat te noemen..

 

Websites zijn grofweg onder te verdelen in statische en dynamische websites. Statische websites zijn opgebouwd in html code en kunnen alleen aangepast worden door een programmeur.

 

Voor kleine bedrijven zijn dit vaak uitstekende sites omdat ze dienst doen als online visitekaartje.

 

Dynamische websites zijn flexibele sites die door de eigenaar - door middel van een Content Management System (CMS) - zelf aangepast kunnen worden. Dat vereist de nodige tijd en kennis. pierrekelder.nl werkt met een tussenvorm: een statische site die door de eigenaar beperkt aangepast kan worden. Dit vereist voor de eigenaar geen specialistische kennis.

 

 

PORTFOLIO WEBDESIGN

Website Partyservice Allebij

 

 

Website Joy Cakes and Dinners

 

 

Website Gymnastiekvereniging Ontwikkeling